Russische bankverkeer verstoord door webaanval

Webaanval op Ifotel

De mededeling op de webstek van Infotel (rechts Googles vertaling) (afb: infotel.ru)

E-krakers die Oekraïne vriendelijk gezind zijn hebben de operaties van de Russische dienstverlener Infotel verstoord. Dat zou problemen hebben opgeleverd voor het digitale betalingsverkeer in Rusland. Erger nog: dat systeem zou zelfs zijn platgelegd.

Het zou gaan om een groep die zichzelf aandient als Cyber Anarchy Squad.  Op zijn webstek maakt het bedrijf daar melding van en vraagt om geduld (zie afb.). De krakers beweren op Telegram de infrastructuur van het bedrijf vernietigd te hebben.
Dat bedrijf schijnt onontkoombaar te zijn voor het digitale banksysteem in Rusland. Het beheert de verbindingen tussen commerciële banken, kredietinstellingen en bedrijven die gebruik maak van de beveiliging van het communicatiesysteem.
Momenteel zijn transacties geblokkeerd of worden uiterst vertraagd afgehandeld. Ook zouden de krakers beslag hebben gelegd op informatie van Infotel . Ook de netwerken van Sberbank zouden zijn verstoord. De krakers zouden ook webstekken van Russische bedrijven hebben opgesierd met kreten als Leve Oekraïne.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.