E-krakers verontschuldigen zich voor digitale inbraak in kinderziekenhuis

Kinderziekenhuis

Met de hartelijke verontschuldigingen van Lockbit

De e-kraakgroep Lockbit 2.0 heeft gratis de sleutel aan een kinderziekenhuis in Toronto geleverd na een losgeldaanval. De e-krakers hebben ook hun veront-schuldigingen voor de aanval aange-boden. Dat lijkt me een vreemd verhaal, want ze moeten toch geweten hebben waar ze (digitaal) inbraken. Waarschijnlijk hebben de krakers onderling mot gekregen en hebben de ‘ethische’ inbrekers onder hen het pleit gewonnen.
Met gewone ziekenhuizen hebben criminele e-krakers meestal geen enkel probleem, maar kennelijk vonden ze hun daad wat erg ver gaan voor kleine mensjes. Op 18 december vond de aanval plaats, waardoor een deel van de ziekenhuissystemen werd verstoord of niet meer functioneerde en ook de telefoonlijnen en de webstek van het ziekenhuis niet meer werkten. Overigens bleek ook dat na de opheffing van de blokkade nog niet alle systemen goed werkten. Ook was er vertraging in de behandeling van de kinderen opgetreden.

Het heeft zo’n tien dagen geduurd om de helft van de belangrijkste systemen te herstellen.  De krakers stelden dat medewerkers de regels hadden overtreden. De samenwerking daarmee zou zijn verbroken.
Dat duidt erop de de groep de zaken bedrijfsmatig aanpakt met, kennelijk, een eigen ‘erecode’. Webboeven (al of niet in spé) kunnen bij de groep losgeldprogs ‘huren’, of althans ze moeten een deel van de buit afstaan aan de Lockbitgroep. Gewone ziekenhuizen blijven op hun ‘menu’ staan.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.