Cryptomuntrovers geven deel buit terug

Hoe werkt de blokketen

Cryptomunten kunnen wel degelijk gestolen worden

Naar verluidt hebben webcriminelen zo’n 600 miljoen euro aan cryptomunten gestolen bij een blokketenbedrijf, wellicht de grootste geldroof ooit. Het schijnt dat die daar spijt van hebben, want ze zouden inmiddels een deel van de buit hebben teruggegeven.Die webdiefstal vond plaats bij het blokketenbedrijf Poly Network (twitterprofiel; de webstek van het bedrijf is tijdelijk ‘uit de lucht’). De helft zou nu inmiddels zijn teruggegeven.
Het bedrijf had de inbrekers daarom gevraagd, maar zouden die zo teerhartig zijn? De inbrekers zouden hebben gemeld dat ze bereid zijn zich over te geven. Ze zouden niet in geld geïnteresseerd zijn. Ze zouden het alleen voor de lol gedaan hebben.
Die ‘gulheid’ zou ook te maken kunnen hebben met de mededeling van het Chinese blokketenbedrijf SlowMist dat het de IP-adressen en e-@dressen en gegevens van de betrokken apparatuur zou hebben achterhaald waarmee de identiteit van de daders zou kunnen worden vastgesteld. Opmerkelijk is dat die door het blokketensysteem beveiligde cryptomunten niet bepaald onpikbaar zijn.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.