Moordverdachte vrij door verdwijnen bewijsgegevens

Je kon er op wachten en het is vast al eens ergens op de wereld fout gegaan. Ons grote vertrouwen in de elektronica maakt ons slordig. Je kunt je gegevens opslaan, maar dat kan natuurlijk misgaan, door, bijvoorbeeld een webaanval of een haperend opslagsysteem. Het lijkt er op dat de politie van Dallas in de VS gegevens over een moordonderzoek is kwijtgeraakt. De verdachte moest worden vrijgelaten. Wordt, ongetwijfeld, vervolgd.
De moordverdachte liep de rechtszaal uit. Zijn dossier was niet het enige dat de plaatselijke politie was kwijtgeraakt. Er zouden zo’n acht terabyte aan gegevens spoorloos zijn, vooralsnog althans. Of ze echt verdwenen zijn is nog niet duidelijk. De rechter moest de verdachte laten gaan aangezien de aanklager op de dag van de rechtszaak haarzijn spullen niet in orde had.
Volgens een politiewoordvoerder zou er geen bewijsmateriaal verloren zijn gegaan, maar de betrokken rechercheur stelde dat dat nog niet zeker was voordat een intern onderzoek zou zijn afgerond. Het gaat om foto’s, video’s geluidsopnames, berichtenuitwisseling en andere bestanden.

Bron: ABC News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.