Vleesbedrijf lamgelegd door digitale inbraak

Vlees(producten)JBS, het van oorsprong Braziliaanse vleesbedrijf, is slachtoffer van webaanvallen geworden. Daardoor werden diverse vestigingen van het bedrijf in de Noord-Amerika en Australië stilgelegd. Het zou om een losgeldaanval gaan, waarbij computersystemen onbruikbaar worden gemaakt en pas hersteld na betaling van het geëiste losgeld. Goed voorbeeld doet goed volgen, zou ik bijna willen zeggen, maar ik vrees dat het de webcriminelen louter om geld is te doen….
Het nieuws werd naar buiten gebracht door de Amerikaanse dochter van JBS. De webaanvallen schijnen voornamelijk gericht te zijn geweest op vestigingen van JBS in Noord-Amerika en Australië. Het zal nog enige tijd duren voor de door de aanvallen veroorzaakte problemen zijn opgelost. Meer bijzonderheden wilde het bedrijf niet kwijt.
Volgens de Amerikaanse overheid zouden de digitale inbrekers losgeld hebben geëist. De criminele e-krakers zouden volgens een woordvoerster van het Witte Huis uit Rusland afkomstig zijn. Dat zou contact hebben opgenomen met Rusland. De Amerikaanse federale recherche, de FBI, zou een onderzoek zijn begonnen.

VS

In de VS zouden vijf JBS-bedrijven zijn stilgelegd. Ook in Canada is ten minste een JBS-bedrijf voorlopig, gedwongen, inactief. Vestigingen in Australië zouden eveneens door de aanvallen de productie zijn gestaakt. Zoals bekend is de productie van vlees(producten) allesbehalve goed voor klimaat.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.