Systemen BiZa in België gekraakt

KraakDe federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken is slachtoffer geworden van een inbraak van zijn computersystemen. Het zou gaan om e-krakers die banden zouden hebben met overheden. De vingers gaan de richting van China op, zo meldt De Standaard, hoewel dat niet officieel wordt toegegeven.
Er zou niet duidelijk zijn wat de krakers te zien hebben gekregen. Zeer waarschijnlijk hadden ze toegang alle communicatie en interne informatie van BiZa. BiZa is draaipunt van de beveiliging van België. De politie ressorteert onder BiZa, evenals crisibeheer, vreemdelingenzaken, de uitreiking van persoonsbewijzen enz.
Het lek waardoor de e-krakers zich toegang zouden hebben verschaft zou inmiddels gedicht zijn en de systemen zouden zijn ‘schoongeveegd’. De digitale inbraak kwam aan het licht na de bekendmaking dat Exchange van Microsoft kwetsbaarheden bevatte. Dat meelsysteem wordt door veel grote organisaties en bedrijven gebruikt. Het lijkt er op dat de inbrekers al langer toegang hadden tot systemen van BiZa. Wordt, hoogstwaarschijnlijk, vervolgd.

Bron: De Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.