Lek in Exchange van Microsoft zorgt voor grote problemen

Exchange van Microsoft

Handig (afb: Microsoft)

De Europese Bank moest zijn mailsysteem buiten werking stellen vanwege lekken in het Microsoftprogramma Exchange. Over de hele wereld zouden tienduizenden ondernemingen met dat probleem te kampen hebben gehad. Het lek schijnt inmiddels gedicht te zijn,maar het is natuurlijk wachten op de volgende kwetsbaarheid.
Het Nederlands centrum voor cyberveiligheid (NCSC) raadt aan Exchange zo snel mogelijk bij te werken. Via de kwetsbaarheid kunnen derden op afstand de volledige controle overnemen van een mailserver. Het centrum stelt dat zeker 40% van de mailservers in Nederland nog niet is bijgewerkt en dus kwetsbaar zijn voor aanvallen.

Bronnen: NCSC, der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.