Beveiligingscode berichtendienst SKY ECC gekraakt

SKY ECCBelgische opsporingsbeambten zouden er in geslaagd zijn de beveiliging van de berichtendienst SKY ECC te kraken. Die dienst zou bij de onderwereld favoriet zijn en de politie gaat ervan uit dat met die ‘kraak’ de georganiseerde misdaad een zware slag is toegebracht.
De politiekrakers zouden dat eind vorig jaar al voor elkaar hebben gekregen en zouden sedertdien tienduizenden berichten tussen grote criminelen hebben ‘opgevist’. Inmiddels zou dat resultaat hebben geleid tot talrijke huiszoekingen en arrestaties.

SKY ECC zou vooral populair zijn geworden na de de kraak van de beveiligde berichtendienst Encrochat. Juli vorig jaar werden er bij een groot internationaal onderzoek onder leiding van Franse en Nederlandse recherchediensten 100 miljoen berichten onderschept die via Encrochat, versleuteld, werden verstuurd.
Die kraak zou tot paniek in de onderwereld hebben geleid maar er diende zich al weer een nieuwe mogelijkheid aan: SKY ECC.

De berichtendienst is te installeren op telefoons zonder navigatie, camera of microfoon om het risico van afluisteren of lokaliseren zo klein mogelijk te houden. Berichten worden na 30 seconden automatisch gewist. De dure dienst zou bijna uitsluitend door criminelen worden gebruikt. SKY ECC ging er prat op dat hun versleuteling niet te kraken was…

Bron: Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.