John ‘antivirus’ McAfee beschuldigd van fraude

John McAfee

John McAfee (afb: WIkiMedia Commons)

John McAfee, de man die het gelijknamige antivirusprogramma opzette, was altijd al een beetje eigenaardige gast, die het niet zo nauw met de regels nam. Dat is wat vreemd voor iemand die zich richt op de bescherming van iemands digitale domein. Nu wordt McAfee beschuldigd van fraude en witwassen door het OM in de staat New York.

De ‘buit’ van McAfee zou 13 miljoen dollar (bijna 11 miljoen euro) zijn geweest. Hij zou investeerders valselijk hebben voorgelicht over de markt van cryptomunten. Hij wordt samen met zijn adviseur Jimmy Gale Watson aangeklaagd. Volgens de aanklacht zouden de twee investeerders met leugen en bedrog warm hebben gemaakt voor de opkomende markt van cryptomunten zoals de bitcoin. Dat zou in 2017 en 2018 zijn gebeurd.
In oktober werd McAfee in Tenessee aangeklaagd vanwege belastingontduiking. Zoals gesteld kwam de man al eerder met de autoriteiten in aanvaring, onder meer ook in Belize. In juli 2019 kwam hij uit de gevangenis in de Dominicaanse republiek. Hij zou, samen met anderen, op zijn jacht wapens en munitie hebben vervoerd.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.