Google in Frankrijk aangeklaagd voor schending privacy

MobieltjesDe organisatie NOYB heeft Google in Frankrijk aangeklaagd vanwege het gebruik van volgcode. Volgens de organisatie is die praktijk een schending van het Europees recht op privacy, zo meldt de Franse krant Le Monde.
NOYB werpt zich op als verdediger van de privésfeer. Die had al laten weten dat het gebruik van ‘volgcode’ op Android-telefoons illegaal zou zijn en heeft nu in Frankrijk aan aanklacht ingediend. Elk toestel heeft een eigen id-code die door tal van toepassingen wordt gebruikt maar ook door diensten die gerichte reclame (en meestal ongewenste) aanbieden. Daar kan een gebruiker weinig aan veranderen.
Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU (AGV) moet een gebruiker toestemming geven voor het verzamelen van persoonsgegevens van zijn toestel en moet ook het recht hebben die te weigeren, maar dat is bij Android niet aan de orde, volgens NOYB.
De organisatie heeft het vorig jaar al een soortgelijke klacht ingediend in Spanje tegen Apple voor soortgelijke overtredingen van de Europese privacywetgeving in dat land.

Bron: Le Monde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.