Na Facebook lekt LinkedIn nu ook al

LinkedIn-logoMet Facebook is altijd iets mis dacht ik na gisteren gelezen te hebben dat dat netwerk veel gegevens van gebruikers ‘gelekt’ heeft. Dat is geen nieuws meer, maar nu lijkt dat het zakelijke ‘broertje’ van het Smoelenboek ook gul is geweest met het verspreiden van gegevens van gebruikers. De gegevens van zo’n halfmiljard linkedIn-gebruikers zouden op het duistere web te koop zijn (ik ben er niet naar op zoek geweest).
Het zou gaan om informatie zoals telefoonnummers, locatiegegevens en e-@dressen. Daarbij moet je bedenken dat dat soort gegevens vroeger ook in (openbare) telefoonboeken stond (naam, adres, telefoonnummer), maar bedrijven lijken dol op dit soort informatie te zijn. Volgens deskundigen zou met de te koop aangeboden info fraude gepleegd kunnen worden.
LinkedIn heeft bevestigd dat de gegevensdiefstal heeft plaatsgevonden. Er zouden geen financiële gegevens zijn gestolen, zoals creditkaartinfo. De dieven hebben als bewijs van hun digitale inbraak gegevens van tweemiljoen LinkedIn-gebruikers openbaar gemaakt. Het zou niet duidelijk zijn of het om recente gegevens gaat. Die dieven zouden ook gebruik hebben gemaakt van de hulpmiddelen van LinkedIn om informatie te verzamelen.

Bron: De Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.