Roberto Escobar eist 2,6 mld dollar van Apple

iPhone 11

Escobar biedt de iPhone 11 in goud aan voor minder dan de helft van de Appleprijs (afb: escobarinc.com)

Roberto Escobar, inderdaad de broer van, heeft het snellere en legale manier gevonden dan zijn broer Pablo om aan geld te komen. Hij eist 2,6 miljard dollar van Apple omdat zijn telefoon werd gekraakt en hij als gevolg daarvan doodsbedreigingen ontving. Oorzaak zou een lek in het videofoonprogje FaceTime zijn geweest.In december kondigde Roberto de komst een een opvouwbare telefoon aan: de Escobar Fold 1, een stuk goedkoper dan de Galaxy Fold of de Mate X. Hij kondigde toen tevens aan Apple aan te klagen vanwege zijn prijzen.
Die aanklacht ligt er nu, maar die gaat niet over de hoge prijzen die Apple zijn klanten laat betalen maar over de (on)veiligheid van de iPhone. De zeventigjarige Roberto stelt dat een kwaadwillende zijn adres heeft gevonden via een FaceTime-gesprek met een iPhone en hem doodsbedreigingen heeft gestuurd. Volgens hem is zijn telefoon gekraakt door toedoen van een nalatigheid van Apple.

Ook iPhones

Het blijkt echter dat Escobar niet alleen zijn eigen telefoons verkoopt, maar ook iPhones als de ‘veiligste van de wereld’. Hij stelt dat Apple daarover heeft gelogen en zijn leven in gevaar heeft gebracht. Hij heeft moeten onderduiken, stelt hij in de aanklacht.

Het bizarre is dat dezelfde Escobar zichzelf presenteert als een iPhone-vertegenwoordiger, met een iPhone 11 Pro Gold die hij op zijn stek verkoopt voor de halve prijs, of minder dan 500 dollar. Voor dat geld heeft de koper recht op een vergulde iPhone 11 Pro in een prachtige houten kist. Hij heeft zelfs, overtuigd dat hij Apple onderuit kan halen, de domeinnaam ripapple.com (Rest In Peace Apple) gedeponeerd.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.