Achtergrondfoto op Android-toestel zorgt voor ‘vastloper’

Het moet toch niet gekker worden. Zie je daar een prachtige foto van een ondergaande zon in een bergachtige omgeving. Leuk om als achtergrond van mijn vergrendelingsscherm te gebruiken. Aj, doet godverdorie mijn telefoon het niet meer of althans hij blijft maar ronddraaien. Je moet de heleboel dan opnieuw installeren of opstarten in de veilige modus en dat alles door een stomme zonsondergang.De grap werd gemaakt door ontwikkelaar @Karim_bdn bij wijze van grap, maar dat liep uit de hand. Deze rariteit werd wereldkundig gemaakt door het Twitterprofiel  Ice Universe. Dat is bekend vanwege de betrouwbaarheid van de lekken die het vindt in de toekomstige telefoons van diverse fabrikanten.
Deze Chinese twitteraars leggen uit dat dit euvel vele merken Android-telefoons treft, waaronder Nokia, OnePlus, Xiaomi, Google Pixel en Samsung. Deze laatste zou al een ‘pleister’ hebben ontwikkeld die in de volgende update zou moeten zijn opgenomen. Modellen van Huawei lijken er minder last van te hebben.
Het is , zoals altijd, verleidelijk om te kijken of dit geen bangmakerij is en veel nieuwsgierige mensen, ondanks waarschuwingen, hebben met dit “lus” -probleem te maken gehad. Wees voorzichtig, want de aansporingen om deze achtergrondfoto te gebruiken waren al rond. Ice Universe raadt ten sterkste af de foto te gebruiken.

Hoe is het mogelijk dat een simpele foto zo’n heisa veroorzaakt? Het punt is dat we niet met een virus of worm te maken hebben maar met het probleem dat Android-toestellen maar met een kleurensysteem kunnen omgaan: sRGB. De maximale kleurwaarde is 255. Deze prachtige zonsondergang is geen sRGB (rood, groen,blauw) gebruikt en is de maximale kleurwaarde is verre overschreden en dat heeft vervelende gevolgen: een vastlopende telefoon.
Dat fenomeen doet zich niet voor op Android 11. Het Chinese sociale medium Weibo zet foto’s  automatisch om in het juiste Android-formaat. Je zou toch zeggen dat Google dat toch beter zou moeten kunnen doen. Sukkels.

Bron: Futura-Sciences

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.