Trump keert zich tegen sociale media

http://www.arnoschrauwers.nl/weblog/wp-content/uploads/Donald_Trump_maart_2015.jpg

Donald Trump (afb: WikiMedia Commons)

Trump is de eerste Amerikaanse president die grote hoeveelheden klinkklare nonsens heeft verspreid via, vooral, twitter. Nu heeft dat medium twee ‘scheten’ van Trump voorzien van een waarschuwing en keert de man zich tegen de sociale media en dreigt met een decreet. Dat zou ook van toepassing kunnen zijn op andere media.
Maandag hing Twitter een waarschuwing aan twee tweets van de Amerikaanse president. Dat was voor het eerst, terwijl Trump in de loop der jaren al een hoop onzin de wereld ingestuurd heeft via dat medium. Hij zou in die twee berichten onzin gezegd hebben over de veiligheid van het stemmen per post. Volgens Twitter druisten die tweets in tegen het beleid van het bedrijf om te voorkomen dat mensen verkiezingen of andere civiele processen manipuleren. Volgens Trump is precies dat wat Twitter doet. Censuur, brult hij en hij zal dat nooit laten gebeuren.

Selectieve censuur

In zijn decreet zou Trump de sociale media beschuldigen van selectieve censuur en daarom zal hij hun wettelijke bescherming beëindigen die deze bedrijven hebben volgens de communicatiefatsoenswet (echt hoor: Communications Decency Act in het Amerikaans). Volgens het decreet zou de federale handelscommissie moeten toezien op die selectieve censuur en moeten voorkomen dat die platforms nog federaal geld krijgen.

Facebookbaas Mark Zuckerberg vond de actie van Twitter ongepast. “Privébedrijven, zeker deze platformbedrijven, zouden niet in een positie moeten zijn om dat te doen”, zei hij tegen Fox News, de spreekbuis van rechts Amerika en groot voorvechter van Trump.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.