Duitse Comdirect-bank digitaal in de war

Comdirect, bank met verrassingenComdirect, een dochter van de Duitse Commerzbank, was maandagochtend digitaal helemaal in de war. Klanten die normaal inlogden kwamen bij andere rekeningen uit. Later konden de klanten hun rekening helemaal niet meer digitaal bereiken.

De bank had het over technische problemen. Mij lijkt het in de eerste plaats een gigantische blamage. Die technische problemen zouden zijn veroorzaakt door het bijwerken van programmatuur. Het is dan uiterst vreemd dat zo’n bank dan niet controleert (kan controleren?) of de boel daarna weer normaal functioneert. Na de zaak geherinstalleerd te hebben zou de digitale bank weer naar behoren functioneren.
De Comdirect-bank heeft driemiljoen klanten en een balanstotaal van € 67 miljard, geen grote, maar ook niet een heel klein bankje, waar het kennelijk gepermitteerd is digitaal te fröbelen. Ook de veel grotere Deutsche Bank had onlangs in juni mot met de bits, waardoor bijna driemiljoen klanten werden getroffen. Er zouden dertienmiljoen boekingen verkeerd zijn aangegeven, maar het digitale incident zou geen gevolgen hebben gehad voor het betalingsverkeer, zo meldde de bank. Oorzaak bij de Deutsche Bank was een probleem met de verwerking, dat vervolgens verkeerd werd ‘opgelost’. De bank zou maatregelen hebben getroffen om het gebeurde in de toekomst te voorkomen.  Waarvan acte.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.