Antivirusprogramma’s van Kasperky in VS verboden

KasperskyHet lijkt er op dat de Amerikanen steeds meer digitale producten van over de grens aan het verbieden zijn. Was Huawei uit China een paar jaar geleden al de klos met de nooit bewezen aantijging dat dat bedrijf achterdeurtjes zou produceren voor eigen, Chinese, overheid en ligt het eveneens Chinese TikTok op koers naar verbod, zo lijkt ook het van oorsprong Russische bedrijf Kaspersky nu definitief in ongenade te zijn gevallen. Zo zou nu ook het gebruik van anti-virusprogramma’s van het bedrijf in de VS verboden zijn. Het bedrijf zou te innige banden met de Russische overheid hebben.
Zo zou het gebruik van anti-virusprogramma’s van het bedrijf in de VS verboden zijn. Het bedrijf zou te innige banden met de Russische overheid hebben. Uiteraard is Kaspersky het oneens met dit rigoureuze besluit, dat het bedrijf overigens al jaren boven het hoofd hangt. Kaspersky stelt keer op keer te hebben bewezen onafhankelijk van de Russische overheid te opereren. Het slaat zelfs gegevens van westerse klanten op servers in Zwitserland op.

Kaspersky is wereldwijd een grote speler op het gebied van digitale veiligheid, met vestigingen in zo’n dertig landen. Het heeft 400 miljoen gebruikers van zijn diensten en programmatuur.

Bron: le Monde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.