E-krakers breken in bij West-Europese overheidsinstellingen

Volgens het Amerikaanse bedrijf Microsoft zouden e-krakers uit China hebben ingebroken in de e-postprofielen van, onder meer, regeringsvertegenwoordigers in West-Europa. Het zou gaan om een groep die wordt aangeduid met Storm-0558, die zich bezig zou houden met spionage en gegevensdiefstal.

De groep zou zich toegang hebben verschaft tot de elektronische post van medewerkers van zo’n vijfentwintig organisaties. Daarin zouden ze een maand lang hebben gegrasduind zonder dat dat werd ontdekt.  Actie werd pas ondernomen nadat gebruikers bij Microsoft hadden geklaagd over abnormale berichtenactiviteit.
De inbrekers zouden zich toegang hebben verschaft via de authenticeringscode, die de gebruiker verbindt met een identiteit en die nodig is om bij je e-berichten te kunnen komen. Het lijkt er dan op dat het lek bij Microsoft zit. Inmiddels zou het probleem zijn opgelost. Ik vraag me wel af hoe het komt dat overheidsvertegenwoordigers voor hun elektronische post gebruik maken van Microsoft, maar dat zal wel een onnozele vraag zijn.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.