FBI: Wees bedacht op advertenties boven zoekresultaten…

GIMPDe Amerikaanse federale politie FBI waarschuwt voor kwalijke code die verspreid wordt via advertenties die bovenaan de zoekresultaten verschijnen in zoekmachines als die van Google. Surfers die daar op klikken kunnen geleid worden naar gekloonde programma’s, voorzien van virussen oid. Via die kwalijke code kunnen webcriminelen gevoelige informatie van je computer stelen, bijvoorbeeld .
Zo werd enkele maanden geleden bekend dat het gratis tekenprogramma GIMP gekloond is door webdieven om, ingevoegd in de GIMP-kloon, virussen te verspreiden. Het gaat er dan om dat de webboeven via dat virus gegevens van besmette computers kunnen stelen om daar hun voordeel mee te doen.
Die virusverspreiders kopen gewoon advertentieaandacht die verschijnt bij zoekresultaten bij bepaalde zoekwoorden. Dat is normale praktijk. De rest valt onder de strafwetten.

De webadressen lijken in orde, maar de klikkers worden naar een andere plek op het wereldwijde web geleid waar de gekloonde programma’s met kwalijke code zijn binnen te halen. Het wordt steeds moeilijker je ongedwongen op het wereldwijde web te bewegen. Een goede digitale bewaker op je rekentuig lijkt dan ook aan te bevelen. En klik niet op de, mogelijk frauduleuze, advertenties

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.