FranceConnect geblokkeerd wegens digitale kwetsbaarheid

FranceConnectFranceConnect lijkt op het DigiD in Nederland: het geeft inwoners van Frankrijk toegang tot zo’n duizend overheidsinstellingen in Frankrijk. Nu hebben diverse overheidsdiensten, waaronder de France belastingdienst, die toegang geblokkeerd wegens een groot aantal gevallen van webfraude en hengelen via FranceConnectverbindingen. In feite betekent de dienst buiten werking zou zijn gesteld tot de lekken zijn gedicht.Al enkele weken is het onmogelijk om de Franse belastingdienst (impots.gov) te bereiken via FranceConnect. Ook het webportaal Ameli, ziektekostenverzekeraars, heeft die toegangsweg afgesloten vanwege het grote aantal pogingen tot fraude via die verbinding.
Die pogingen zouden deze zomer hebben plaatsgevonden. Ook Ameli zou slachtoffer zijn (geweest) van talrijke pogingen tot digitale inbraak. De lekken die de fraudepogingen mogelijk hebben gemaakt zullen moeten worden gedicht.

De overheid in Frankrijk vertrouwt echter ook op de eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker om (meer) onheil te voorkomen. Mogelijk wordt in de toekomst als de Franse overheid geld stuurt een een dubbel identificatiesysteem ingevoerd.

Bron: Futura-Sciences

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.