E-krakers dreigen gegevens politie Washington te publiceren

Krakers van waarschijnlijke Russische herkomst hebben gedreigd gegevens openbaar te maken die ze hebben gestolen van de politie van de Amerikaanse hoofdstad als die niet over de brug komt. Er zou onderhandeld zijn over de betaling van een geldbedrag ter voorkoming van de publicatie, maar inmiddels zijn de onderhandelingen gestaakt.
Het zou gaan om de Baboek-groep. De Washingtonse politie zou te weinig over hebben voor niet-publicatie. De groep plaatste schermafdrukken van de ‘buit’ op internet. De vorige maand maakten de e-krakers al bekend dat ze waren ingebroken in systemen van de politie in Washington.

De krakers proberen de ‘onderhandelingen’ weer vlot te trekken door alvast wat gevoelige informatie over politiemedewerkers te lekken. Volgens deskundigen is de aanpak van de groep agressiever dan eerder meegemaakt. President Biden heeft van de bestrijding van losgeldaanvallen een topprioriteit gemaakt, maar het lijkt erg moeilijk die voortdurende dreiging met steeds verfijndere ‘wapens’ onschadelijk te maken.

Bron: the Guardian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.