Apple zou moeten dokken om vrijgeven documenten te voorkomen

MacBook Pro

Een ‘oude’ MacBook Pro (afb: bol.com)

Computers van een bedrijf dat voor Apple werkt zijn gekraakt. Daarmee hebben de krakers documenten ‘in handen’ gekregen over nieuwe producten van Apple. De digitale inbrekers eisen 50 miljoen dollar van Apple om te voorkomen dat die documenten voortijdig worden vrijgegeven. Ook het bestolen bedrijf zou met zo’n bedrag over de brug moeten komen.

Het zou gaan om de schema’s van de nieuwe MacBook en MacBook Pro. Apple bouwt altijd een hele toer rond de introductie van nieuwe producten met allerlei nieuwe mogelijkheden en foefjes. De belaagde toeleverancier is Quanta Computer uit Taiwan (webstek blijkt momenteel niet beschikbaar te zijn). Er zouden ook documenten zijn gestolen van het horloge van Apple en van een apparaat van Lenovo, naast veel personeelgegevens. Eerder zou deze groep, REvil genoemd, bij computerfabrikant Acer informatie gestolen hebben, waarvoor een ‘losgeld’ wordt geëist van eveneens 50 miljoen dollar.
De bestolen toeleverancier werkt ook voor onder meer HP en Facebook, maar de digitale-inbrekers beperkten zich voornamelijk tot Appleproducten. Er is een selectie van de gestolen waar vrijgegeven. Op die documenten zouden het schema van het moederbord van de nieuwe MacBook Pro zijn te zien. Die schijnt meer ingangen dan de mijne (slechts twee usb-C-ingangen) te hebben en is weer voorzien van een magneetkoppeling. Het zou gaan om de 16 inch-versie.

Andere vrijgegeven documenten gaan om de Mac Mini. Het zou gaan over authentieke documenten. Apple heeft nog niet gereageerd. Volgens Quanta Computer is het lek in het computersysteem inmiddels gedicht. De krakers zouden geen verdere schade hebben aangericht. Blijft natuurlijk de vraag hoe het kan dat die diefstal mogelijk is geweest.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.