CopperStealer jat je toegangscodes van Facebook e.d.

E-krakerCopperStealer schijnt geen erg listig geconstrueerd progje te zijn, maar is desondanks in staat de toegangscodes voor Google, Facebook en Twitter e.a. te ontvreemden om daar eens goed te keer te gaan te eigen bate.

Elke dag komt er wel iets op je af dat je schichtig maakt voor het gebruik je digitale ‘hulpmiddelen’. CopperStealer heeft zijn naam te danken aan onderzoekers van ProofPoint en heeft de (eigen)aardigheid naar je toegangscodes te zoeken van je sociale-mediaprofielen, maar ook van Amazon, PayPal en Apple.
Het progje zou koekies gebruiken (misbruiken) om, onder meer, meer aan de weet te komen over jou en je ‘vrienden’. Doel is om virussen te verspreiden waarmee gezochte informatie kan worden gestolen of waarmee de aanvaller toegang tot je computer krijgt. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van misleidende webstekken waar je ‘smakelijke’ toepassingen kunt binnenhalen. Hoed je voor al te aanlokkelijke aanbiedingen.

Overigens schijnt dit kwalijke progje vooral in Zuid-Amerika en Azië te worden gebruikt, maar dat betekent niet dat je daar in Europa veilig voor bent.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.