50 miljoen dollar losgeld geëist van Acer

RevilSodinokibi

Hoogste losgeld tot heden

Een week geleden werden de computers van het netwerk van de Taiwanese computerfabrikant Acer aangevallen. Bij die digitale inbraak kregen de krakers allerlei gevoelig materiaal te pakken. Als Acer wil voorkomen dat er nog meer gevoelige informatie wordt geopenbaard, dan zal het bedrijf 50 miljoen dollar (ruim 40 miljoen euro) moeten dokken, het tot nu hoogste geëiste losgeld voor zover bekend is.
Computerfabrikant Acer is slachtoffer geworden van een losgeldaanval. Volgens Bleeping Computer hebben de krakers vrijdag enkele documenten die ze buitgemaakt hebben op het web gezet. Het gaat om financiële documenten en bankafschriften.
De Franse webstek Magit weet kennelijk meer. Die ontdekte op het donkere web een voorproefje van het losgeldprogramma Revil/Sodinokibi bij een discussie die op 14 maart begon. Als Acer op 28 maart de gevraagde som niet heeft overgemaakt dan verdubbelt de losprijs.

10 miljoen

Er zou al 10 miljoen zijn geboden. Of dat bod van Acer komt is de vraag. Het Taiwanese bedrijf houdt zich op de vlakte. “Bedrijven als Acer worden voortdurend aangevallen.” Het bedrijf stelt dat er onderzoek gedaan wordt uit veiligheidsoverwegingen en zou nog geen bijzonderheden kunnen melden.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.