Zoom gaat de boel voor iedereen versleutelen

ZoomZoom is door de coronacrisis opgestoten in de vaart der videovergadertoepassingen, maar Zoom bleek kwetsbaar. Het bedrijf kondigde aan voor betalende gebruikers de communicatie te gaan versleutelen, maar zegt dat nu ook te doen voor de niet-betalende gebruikers van de toepassing.
Zoom-baas Eric Yuan sloot niet-betalende gebruikers uit van versleuteling om samen te kunnen werken met politie en andere opsporingsdiensten in die gevallen dat mensen Zoom verkeerd gebruikten. Dat is natuurlijk een gigantische drogredenering alsof betalende gebruikers geen verkeerde dingen doen. Na te hebben gesproken met burgerrechtenorganisaties heeft Yuan zijn mening veranderd. De versleuteling van de communicatie zal vanaf juli een feit moeten zijn.
Eerder beweerde Zoom dat versleuteling van de toepassing niet mogelijk was. Die versleuteling moet overigens wel worden ingeschakeld door de ‘gastheer’ van een videovergadering. Die kan die versleuteling overigens onderwijl ook weer uitschakelen. Dat worden nog eens spannende vergaderingen…

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.