Google: Chrome lekt

We zullen maar zeggen dat iedereen er aan moet geloven. Versie 81 van de webrauzer Chrome van Google blijkt een groot lek te bevatten. Google heeft ionmiddellijk een ‘pleister’ in omloop gebracht. Het heeft gebruikers gevraagd van versie 80 om hun programma bij te werken, maar die nieuwe versie is nog niet overal beschikbaar. Even wachten, dunkt me.
Zo’n zes dagen na de lancering moet Google al weer het boetekleed aantrekken. Waarom niet wat zorgvuldiger gekeken of de nieuwe versie wel ‘kraakhelder’ is? Dat schijnt niet in de botte koppen voor te komen zo’n idee van zorgvuldigheid.
Google is in zijn blogbericht niet erg helder. De nieuwe versie zou een veiligheidsverbetering bevatten. De fout zou iets met spraakherkenning te maken hebben. De boodschap die Google wil overbrengen (en dat wat klunzig doet) is om van versie 80 direct over te stappen op versie 81.0.4044.113. Dan heb je meteen de ‘pleister’ te pakken. Alleeen…die is niet overal beschikbaar. Google wil versie 82 overslaan en direct overstappen op 83. Die komt over een maand (!). Ik zou zeggen: stap over op Firefox. Google is klotuh.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.