Inbraak Russische e-krakers in Duits overheidsnetwerk

e-kraakEen groep e-krakers die banden zouden hebben met Rusland zouden volgens het Duitse persbureau DPA hebben ingebroken in overheidsnetwerken in Duitsland. DPA haalt niet nader gespecificeerde bronnen aan die stellen dat de groep APT28 zou hebben in gebroken in computersystemen van de ministeries van defensie en van buitenlandse zaken. Er zou informatie gestolen zijn. De digitale inbraak werd in december ontdekt en zou mogelijk. De e-krakers zouden mogelijk een jaar toegang hebben gehad tot de gekraakte netwerken, aldus DPA.

Het ministerie van binnenlandse zaken liet in een verklaring weten dat de “was geïsoleerd en onder controle gebracht”. Er wordt nader onderzoek ingesteld. Een woordvoerder wilde geen nadere gegevens verstrekken. De boel wordt geanalyseerd en er zijn beveiligingsmaatregelen genomen, aldus het ministerie.
De e-krakersgroep APT28 zou banden hebben met de Russische militaire inlichtingendiensten. Die zou ook betrokken zijn bij een inbraak in het computernetwerk van de Duitse Bondsdag in 2015. Ook digitale inbraken in systemen bij de NAVO, antidopingorganisaties en een aantal Oost-Europese landen zijn op hun conto geschreven. De groep zou ook onder andere namen bekend staan zoals de Fancy Bear.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.