Mac OS High Sierra blijkt coulante ‘portier’

High Sierra Mac OS foutenIs het haastwerk geweest? Hoe dan ook, het blijft een beetje sukkelen met High Sierra. De nieuwste versie het besturingssysteem van Apple blijkt makkelijk binnen te komen. Met een simpel ‘root’ krijg je toegang tot alle High Sierra-computers. Apple werkt aan een ‘pleister’ om het euvel te verhelpen. Verander intussen je ‘root’-wachtwoord.

Dinsdag meldde een twitteraar dat je eenvoudig met een ‘root’-profiel in een High Sierra-machine kan inloggen en daar veranderingen aanbrengen. Door als gebruikersnaam ‘root’ te kiezen en geen wachtwoord is dat simpel te doen. “We werken aan een verbeterde versie om dat probleem op te lossen”, meldt Apple. In de tussentijd beveelt het bedrijf gebruikers aan een wachtwoord aan te maken voor het ‘root’-profiel (de ‘root’ is de kern van het besturingssysteem).
Apple heeft eind september een nieuwe versie van High Sierra beschikbaar gesteld. Daar bleek al meteen een lek in te zitten.

Wachtwoord ‘root’-profiel

Als je je wachtwoord voor je ‘root’-profiel wilt instellen, dan ga je naar ‘Systeemvoorkeuren’ en kies voor ‘Gebruikers en groepen’ of ‘Accounts’.
Klik op het slotje. Je kunt nu inloggen met je eigen inloggegevens (vooropgesteld dat je zelf de beheerder/administrator bent). Kies vervolgens Inlogopties en daarna Verbind onder Netwerkaccountserver. Selecteer daarna ‘Open Adreslijsthulpprogramma’. Klik op het slotje en voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in van je beheerdersprofiel. Klik nu in het menu op Wijzig. Als hier de optie ‘Schakel rootgebruiker in’ grijs is, dan is die nog niet ingesteld.
Dan moet je de optie ‘Schakel rootgebruiker in’ aanklikken en kies je een (sterk) wachtwoord. Als er al een rootgebruiker is ingesteld, dan moet je het wachtwoord van de rootgebruiker veranderen.

Bronnen: der Spiegel en vpngids.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.