E-kraker bekent schuld aan Yahoo-aanval in 2014

E-kraker Karim Baratov brak in bij Yahoo

Karim Baratov in gelukkiger omstandigheden

De e-kraker Karim Baratov bekende voor een federale rechtbank in San Francisco te hebben meegewerkt aan de grootscheepse webaanval op Yahoo. Daarbij werden de profielen van zo’n halfmiljard Yahoo-gebruikers gekraakt.
De Canadees Baratov zou daarbij hand- en spandiensten hebben verleend aan Russische spionnen van de FSB. Hij zou ook ingebroken hebben in e-mailprofielen van Google en Yandex. Hij was in februari beschuldigd, samen met drie medeplichtigen die zich in Rusland ophouden. Volgens de aanklager Brian Stretch is Baratov een criminele kraker die zijn diensten heeft verkocht aan Russische agenten. Hij zou hengelberichten hebben verstuurd om achter de gebruikersnamen en wachtwoorden te komen voor e-mail en de informatie hebben verkocht. Het is me niet duidelijk waarom die Russen daar zo happig op waren.
“Deze zaak zou een heel heldere boodschap moeten zijn voor e-krakers over de hele wereld”, zei de aanklager. Overigens lijkt het er op dat Baratovs Russische medeplichtigen buiten schot zullen blijven. Zo helder is het allemaal (dus niet).

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.