Chrome gaat je waarschuwen voor webaanvallen

De getroffen landen volgens Kaspersky. 140 doelwitten getroffen door massale webaanval

Webaanvallen vormen een steeds grotere bedreiging voor de internetgebruiker. (afb: Kaspersky)

Chrome, de webstruiner van Google, zal je in de nieuwe versie 63 niet alleen waarschuwen als je slachtoffer bent van webaanvallen, maar zal je ook daartegen beschermen. Het gaat dan om aanvallen van een ‘bemiddelaar’ (man-in-the-middle’). Het slachtoffer zelf heeft niks de gaten bij zo’n operatie.

Die nieuwe mogelijkheid is ontwikkeld door een Stanfordstudent, die bij Google stage loopt. De aanvalsblokker functioneert binnen https, de in vergelijking methttp veiliger manier van websurfen die bij Chrome standaard wordt. Een webaanval veroorzaakt fouten in de code die door Chrome worden opgepikt. Als dat binnen een bepaalde tijd (te) vaak gebeurt, dan slaat Chrome alarm.
Het systeem zou de gebruiker niet alleen beschermen tegen ‘bemiddelaar’aanvallen, maar ook tegen virussen en tegen webtra’s die SSL-verbindingen niet op de juiste manier behandelen. Op het ogenblik wordt het aanvalsalarm nog beproefd. Versie 63 zal naar alle waarschijnlijkheid een sinterklaasgeschenk worden (5 december, dus), als alles volgens plan verloopt.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.