Crashsafari doet precies wat het zegt te doen

iPhone iOS 7

iPhone-gebruikers wordt niet aangeraden crashsafari.com te bezoeken

Ik heb het nog niet gezien, maar het schijnt rond te waren op de sociale media, een koppeling die verwijst naar een webadres (crashsafari.com) waardoor iPhones en Macs vastlopen als je dat in Safari aanklikt. Het lijkt er op dat als je op die stek terechtkomt een javascript je adresbalk overlaadt met cijfers, waardoor de websurfer van Apple op iPhone of Mac vastloopt. Dat gebeurt door misbruik te maken van de mogelijkheid van de websurfer de surfgeschiedenis bij te houden. Opmerkelijk is dat het probleem al gesignaleerd is bij een forum voor Chrome-ontwikkelaars (Chrome is de websurfer van Google) in 2014. 
Vooral Apple-klanten die Safari gebruiken hebben er last van. Het schijnt dat de boel vastloopt en dat ze die weer moeten opstarten. Op een bureaucomputer blijft Safari hangen. Chrome voor Windows, Mac en iOS en Android kapt er mee, maar neemt niet het hele besturingssyteem mee. Hoe het met Edge of Internet Explorer van Windows zit, vertelt het verhaal niet.
Het lijkt er op of het alleen maar vervelend is en dat er geen schade wordt gedaan. Er zouden geen stiekeme progjes worden meegestuurd. Telefoons die ‘doordraaien’ als het webadres weer geladen wordt bij herstart van de websurfer zouden in de vliegtuigstand gezet moeten worden. Het lijkt me dat je dan het beste je geschiedenis kunt wissen. Je zou bijna zeggen: wat heb je toch een vervelende mensen…

Bron: Wired

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.