Alles van waarde is weerloos, ook Twitter

Foutbericht TwitterAlles van waarde is weerloos, dichtte Lucebert en dat geldt ook voor onze kwetsbare communicatielijnen. Ga er van uit dat niks vanzelfsprekend is. Je telecomaanbieder laat het afweten, Facebook of Twitter. Dan kan het zo maar zijn dat je een hele morgen verstoken bent van het snelle, puntige nieuws in de wereld. Dat is dus gebeurd: vandaag was Twitter uren onbereikbaar. Een technisch probleem, maar nu is nog niet duidelijk welk.
Sind ongeveer 9.30 u was het sociale medium voor veel gebruikers niet bereikbaar. Grappig is dat de technische dienst van Twitter een bericht verstuurde via Twitter (dat het dus niet deed): Er is technisch fout. Bedankt voor het opmerken. We gaan het zo spoedig mogelijk oplossen. Volgens de NOS was Twitter zes uur uit de lucht en zou verandering in de code die Twitter gebruikt de oorzaak zijn. De storing scheen zich vooral voor te doen in Europa (o.m. Frankrijk, Duitsland Nederland) en ook in Japan zouden Twitteraars er last van hebben gehad. Waarom de verandering van de code elders geen gevolgen had is mij onduidelijk

Bronnen: NOS, le Monde, der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.