iOS 7 ‘lekt’ je vingerbewegingen op het scherm

iPhone iOS 7

Je vingerbewegingen kunnen ‘gestolen’ worden via een lek in iOS 7

De Amerikaanse e-beveiliger FireEye meldt dat er een lek in iOS 7 zit waardoor al je vingerbewe-gingen op het schermpje van je slimtel zijn vast te leggen. “Een kwaadwillende kan dat lek gebruiken zodat je via elke app die gegevens kan verzamelen”, zegt Tao Wei van FireEye. Wei maakte een app die op een Apple-telefoon op de achtergrond draait en die bewegingen verzamelt. “Daarmee leg je alle bewegingen op het schermpje vast.” De toepassing registreert ook wanneer de volumeknop, vingerafdruksensor of startknop gebruikt worden. Het lek is algemeen bij iOS 7, ook bij de nieuwste versies, zo stelt Wei.Of dat alles niet genoeg is blijken Duitse e-krakers de vingersafdruksensor van de iPhone 5S voor de gek gehouden te hebben.
“Het verbaast me niks dat FireEye dit kan doen”, zegt Billy Lau, beveiligingsdeskundige van het GIT. Hij vindt dat dat gebruikers bij de les moet houden. “Apple is niet volmaakt als het om veiligheid gaat. Dat is keer op keer bewezen.”
Wei denkt dat het lek nog nauwelijks ontdekt, laat staan misbruikt is. “We publiceren dit om mensen te waarschuwen.” Apple is vooraf ingelicht. Het is misschien een kleine troost voor Apple dat toen Microsoft en Windows de standaard zetten in computerland dat systeem alle aandacht kreeg, terwijl het destijds kleine Apple niks fout leek te kunnen doen. Nu Apple de standaard is, wordt elke vierkant µm van het doen en laten van het bedrijf uit Cupertino nauwgezet met een elektronenmikroskoop beloerd.

Bron: ABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.