NSA gluurt graag rond bij techbedrijven

De vermaledijde Amerikaanse veiligheidsdienst NSA schijnt er een lijstje (lijst, denk ik) op na te houden van methodes en achterdeurtjes om bij techbedrijven in te breken. Volgens het Duitse blad Der Spiegel gebruikt de NSA Windows-foutrapporten om toegang te krijgen tot infotrmatie die een computer over internet verstuurt. De NSA-krakers (TAO) gebruiken een uniek kenmerk zoals het IP-adres en vervolgens wordt elke volgende foutmelding bijgehouden. Volgens Der Spiegel hebben de NSA-krakers er lol in, zo zou uit documenten blijken. Het is niet de eerste keer dat dat medewerkers van de NSA niet louter op zoek zijn naar gevaarlijke terroristen. Eerder dit jaar publiceerde de Washinton Post een tekening van de manier hoe de NSA de wolk van Google aftapte, compleet met lachebek op de kwetsbare plaats. De NSA maakt zich niet populair, maar of dat effect zal hebben op de toegelaten praktijken is de grote vraag. De Amerikaanse overheid lijkt nog steeds niet erg happig de dienst weer in zijn hok te zetten.

Bronnen: Der Spiegel, Washington Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.