NSA? Wacht maar tot de Bril er is

De Bril in de operatiekamer

In het Nijmeegse Radboudziekenhuis hebben ze de Bril al op proef.

De Amerikaanse veiligheids-dienst heeft met zijn massale afluisterprak-tijken de wereld in beroering gebracht. Onze privesfeer is verkracht, verdomme! Wacht dan maar tot die lieve, idealistische onderneming Google met zijn Bril op de markt komt. Google heeft zijn Bril opengesteld voor ontwerpers van toepassingen en liet onlangs zien hoe zo’n brilcomputer overal in ons dagelijks leven kan binnendringen. Daarbij is wat de NSA gedaan heeft kinderspul, maar het ooit alternatieve Amerikaans blad Wired kan alleen maar kwijlen. Koken zonder dat je slimtel vies wordt. Mooi toch?

Google heeft voor derden een ontwerppakket gemaakt, waardoor het voor ontwerpers makkelijker wordt toepassingen voor de Bril te maken. Google liet een paar toepassingen zien. Handig, denk je soms. Wired ziet slechts de zonzij: geen gedoe meer met je slimtel, maar antwoorden krijgen voordat je zelfs maar de vraag kunt stellen. Het mocht wat, de betweters.

Met Word Lens hoef je als je een tekst in een vreemde taal ziet maar “vertaal dit” te zeggen en hup. Het ding maakt stommer. We hoeven niks meer te weten, we googlen het wel zonder dat gedoe moet een mobieltje.  Zo’n Bril is natuurlijk veels handiger. De app GolfSight zegt je waar je op de golfbaan bent en nog een paar dingen. O zo handig. Ook bij het koken of zelfs opereren, kan de Bril zijn diensten bewijzen.

Wired: “Het gaat om de Google Now-functies, informatie leveren nog voor je er om vraagt, meer dan om de foto’s en filmpjes. De mogelijkheid je informatie te geven afhankelijk van waar je bent is verbazingwekkend.” Kortom, de mens als slaaf van zijn dinskes. Het is nog nooit zo duidelijk geweest. Wired besluit: “Wat er nu komt is technisch robuuster en kan ons omgevingsbewustzijn en mogelijk ook sociale bewustzijn verbeteren. En misschien is het dan ook modieus genoeg om in het openbaar te dragen.” Ik denk dat de NSA al een hossie Brillen heeft besteld.

Bron: Wired

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.