McAfee maakt je onvindbaar op het wereldwijde web

John McAfee

John McAfee op de C2SV-conferentie

John McAfee, van het gelijknamige virusprogramma, is een rare kwast. Volkomen geschift. Hij is Midden-Amerika uitgevlucht, nadat hij in Belize, zijn toevluchtsoord, was beschuldigd van moord op zijn buurman . Hij zegt de band met zijn oude bedrijf te hebben verbroken, maar helemaal vergeten kan hij zijn oude stiel nog niet. Afgelopen zaterdag ontvouwde hij op de C2SV-conferentie in Californië zijn plannen voor een nieuw bedrijf Future Tense Central dat een product gaat ontwikkelen, D-Central genoemd, waarmee surfers anoniem en on(na)volgbaar op het wereldwijde web te keer kunnen gaan. Dag NSA, denk je dan. “We hebben niet veel (veiligheid) meer”, zei McAfee, “zeker niet op het web. Je hoeft me maar een klein beetje informatie van je te geven en ik beloof je dat ik in drie dagen via je camera op je computer alles kan zien wat je doet.” Hij houdt het niet voor onmogelijk dat de Amerikaanse overheid hem verbiedt het product in de VS te verkopen. “Als dat zo is, neem ik het mee en verkoop het in Engeland, Japan, China, Rusland, de ontwikkelingslanden. Dit komt er aan en dat houd je niet tegen.” Volgens McAfee is D-Central het begin van een nieuw internet.
Het product dat McAfee zegt te willen ontwikkelen lijkt een beetje op een draadloze router, de verkeersagent in een computernetwerk. Het apparaat heeft het bereik van drie huizenblokken in een stad of een paar honderd meter op het platteland, maar in plaats van het uitzenden van een WiFi-signaal, verzendt het informatie die de gebruiker kwijt wil. “D-Central weet niet wie je bent. Elke paar minuten verandert het van identiteit. Met geen mogelijkheid is er achter te komen wie wat waar en wanneer doet.” Hij schat dat een prototype met een maand of zes gereed is en niet meer dan $ 100 zal kosten (zo’n € 75,-). McAfee is er van overtuigd dat dat ding gaat verkopen: “Iedereen die bezorgd is om zijn privacy of om zijn veiligheid.”
Of het allemaal serieus is of dat McAfee aandacht wil trekken, is bij deze mafkees nooit duidelijk. Hij wilde zelf geen commentaar geven. Dan Pulcrano, organisator van de conferentie, was daar ook niet zeker van, maar de timing van McAfee was perfect. ”Mensen willen hun privacy beschermen tegen. McAfee is slim genoeg om dat gat in de markt te zien en zijn bekendheid te gebruiken om zijn product op de markt te zetten.”

Bron: ABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.