Microsoft krijgt op zijn donder voor onveiligheid e-post

Het lijkt er op dat Amerikaanse overheidsdienaren een Microsoftversie van elektronische post (Exchange Online) gebruiken. Daarvan zou de beveiliging zo zwak zijn geweest dat Chinese e-krakers de elektronische berichten van hoge, Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers hebben kunnen lezen, ook die van de minister van handel Gina Raimondo.
Nu krijgt Microsoft op zijn kloten van de Cyber Safety Review Board. Het bedrijf zou slordig en laks zijn geweest met betrekking tot de digitale inbraak afgelopen zomer en een gebrekkige veiligheidscultuur hebben.
Volgens de CSRB maakte een stapeling aan fouten van Microsoft die inbraak mogelijk. Volgens het rapport van de in 2021 opgerichte organisatie is de beveiligingscultuur bij het bedrijf niet op orde. De inbraak was te voorkomen geweest en had nooit mogen gebeuren. Microsoft schijnt er nog steeds niet achter te zijn hoe de, waarschijnlijk, Chinese inbrekers er in geslaagd zijn de berichten te bemachtigen. Microsoft zal stevig aan de bak moeten om de zaken deugdelijk te beveiligen, stelt de CSRB.
Microsoft buigt deemoedig het geteisterde hoofd en belooft hard te werken om het systeem veilig te maken. De inbrekers zouden bij 500 regeringsmedewerkers over de hele wereld hun e-berichten hebben gelezen, ook van de Aerikaanse ambassadeur in China.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.