Binnenkort vanuit de ruimte bespied

Een spiesat van Albedo

Een spiesat van Albedo (afb: albedo.com)

Het jonge Amerikaanse bedrijf Albedo Space heeft al vergevorderde plannen om het volgend jaar spionagesatellieten in een lage baan (160 km) om de aarde te brengen. Daarmee zouden voorwerpen groter dan een prentbriefkaart op aarde zijn te volgen. Inlichtingendiensten en legerleidingen zijn zeer geïnteresseerd. Wordt het niet eens tijd voor een organisatie die de regie over de (nabije) ruimte gaat bestieren?
Wereldwijd wordt er ook in democratische landen steeds meer gebruik gemaakt van spionagesystemen. Mensen maken dat natuurlijk ook makkelijker door overal hun mobiel mee te slepen. Binnenkort zijn we ook vanuit de ruimte te volgen of gebeurt het nu al. Handig voor geheime diensten, politie, militairen en andere belangstellenden in het doen en laten van mensen.
Topher Haddad, baas van de spruit, zegt zich bewust te zijn van de privacygevoelige aspecten van zijn onderneming. Zijn satellieten zouden mensen kunnen waarnemen maar niet identificeren, stelt hij in de New York Times. Het toekomstige satellietsysteem zou ook mensenlevens kunnen redden.

Landbouw

Hij ziet zijn satellieten vooral een rol vervullen in de landbouw, stadsontwikkeling en nationale defensie. Dat zal best, maar controleert hij ook wat zijn klanten met hun informatie gaan doen?
Haddad is afkomstig van Lockheed Martin Space die soortgelijke zaken in ontwikkeling heeft en die grote aandacht krijgen van leger en geheime diensten. Albedo Space zou al een bescheiden contract hebben met de Amerikaanse luchtmacht.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.