Gegevens van 33 miljoen Franse zorgverzekerden gestolen

De Franse privésfeerbewaker CNILDe Franse privésfeerbewaker CNIL heeft bekend gemaakt dat bij twee Franse betaalbedrijven, Viamedis (koppeling werkt niet) en Almerys, digitaal is ingebroken. Die twee bedrijven beheren betalingen door derden voor aanvullende zorgverzekeringen. Er zouden gegevens van zo’n 33 miljoen gebruikers zijn gestolen. Het gaat dan om gegevens van de verzekerden en haarzijn familie zoals burgerservicenummer, burgerlijke staat, verzekeraar en contracten.
Gevoelige gegevens zoals medische dossiers, bankinformatie, telefoonnummers en meel@dressen zouden niet gestolen zijn, aldus het CNIL. De getroffenen zullen zo spoedig. mogelijk op de hoogte (moeten) worden gebracht.

De CNIL start een onderzoek naar de beveiliging bij de twee bedrijven. De organisatie stelt dat de verzekeringsmaatschappijen die samenwerken met Viamedis en Almerys verplicht zijn om hun klanten op de hoogte te stellen van de inbraak. De getroffenen doen er wijs aan om nog meer dan anders alert te zijn op hengelpogingen, waarmee webcriminelen toegangsinformatie van de slachtoffers proberen los te weken.

Bron: Tweakers Net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.