Microsoft belaagt door tot nu onbekende e-kraakgroep

MicrosoftlogoGebruikers van e-posttoepassing Outlook of de wolkopslag OneDrive van Microsoft zouden begin deze maand problemen kunnen hebben gehad met hun toepassingen. Die werden belaagd in massa-aanvallen door een tot nu onbekende e-kraakgroep bedoeld om webadressen ontoegankelijk te maken. Het bedrijf heeft de aanvallen toegegeven.
Verder heeft Microsoft weinig bekend gemaakt over de aanvallen, ook niet hoeveel gebruikers er last van hebben gehad van de aanvallen. Die zouden zijn uitgevoerd door een groep die zich Anonymous Sudan noemt, zo lieten de e-krakers via Telegram weten.
Er zou geen bewijs zijn dat er persoonsgegevens zouden zijn gestolen of andere voor gebruikers mogelijk schadelijke handelingen. In de wereld van de webbeveiligers gaat het verhaal dat onwil van Microsoft om er meer over kwijt te willen te maken zou kunnen hebben met de (grote) omvang van de aanvallen. Ook wordt in die wereld de herkomst van de e-krakers (Soedan) in twijfel getrokken. Zoals vaak wordt er naar Rusland gewezen. De onbekende krakers zouden samenwerken met Killnet, dat banden met Rusland zou hebben.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.