E-krakers proberen kletsbot ChatGPT officieel te ‘betrappen’

Toen die kletsbot door maker OpenAI werd gepresenteerd probeerden veel e-krakers die bot al uit om die te testen op beveiligingsgaten of op onbehoorlijk gedrag (of eigenlijk taalgebruik). Nu hebben ook de makers, techbedrijven en zelfs het Witte Huis e-krakers aangespoord om de kletsbot ‘onder vuur’ te nemen om zo de grenzen en beperkingen van die technologie te vinden.
Kunstmatige intelligentie is tegenwoordig overal, maar niet iedereen wordt daar gelukkig van. Bedreigt ki onze toch al wankele privacy? Wat gebeurt er met de informatie die de kletsbot verzamelt? Hoe vooringenomen is die? En zo zijn er nog wel meer vragen te stellen.
“Daarom hebben we duizenden mensen nodig” zegt Rumman Chowdhury, projectleidster van de grote kraakoperatie die plaats zal moeten vinden op het komende DEF CON-congres in Las Vegas. “We hebben een boel mensen nodig met een hoop ervaring, kennis en een achtergrond om deze modellen te kraken en om op problemen te stuiten die gerepareerd kunnen worden”, zegt Chowdry, ooit hoofd van de ki-ethiekploeg van Twitter (voor die malle Zuid-Afrikaan dat medium kocht).

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.