TikTok voor steeds meer (vooral overheids-)organen verboden

Het lijkt er op dat het videomedium TikTok van Bytedance in steeds meer landen wordt verbannen, vooral in overheidsorganen. TikTok wordt ervan beschuldigd persoonsgegevens met de Chinese overheid uit te wisselen en het bedrijf zelf reageert daarop vrij nonchalant (vind ik=as).In Taiwan mogen overheidsdiensten TikTok al vanaf december 2022 niet meer gebruiken op apparaten die ze beroepsmatig gebruiken, evenals overigens andere progjes van Chinese huize. In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden was de toep al taboe, maar nu stelt ook de Amerikaanse federale overheid dat ambtenaren TikTok binnen dertig dagen TikTok op hun van staatswege verstrekte digitale apparatuur moeten verwijderen. China sprak er schande van. In meer dan de helft van de Amerikaanse staten is TikTok ook verboden voor staatsambtenaren.

EU

Ook in Canada, diverse EU-instellingen is TikTok in de ban gedaan. EU-ambtenaren zullen de toep ook niet meer kunnen binnenhalen op EU-apparatuur. Het is (mij=as)  niet duidelijk of het verbod ook geldt parlementariërs.
Pakistan heeft TikTok al verschillende malen geblokkeerd, maar om andere redenen dan het weglekken van TikTok-gebruikers naar de Chinese overheid. Pakistan maakt zich druk om de onwelvoeglijke filmpjes op het videomedium. De Taliban in Afghanistan hebben TikTok verboden om ’te voorkomen dat jongeren misleid worden’.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.