E-kraker zou politiegegevens van miljard Chinezen hebben

In de duistere wereld van de e-krakers doen nogal wat stoere verhalen de ronde. Het is mogelijk dat het verhaal van e-kraker ChinaDan dat zijhij persoonsgegevens zou hebben die gestolen zouden zijn van politieservers in Sjanghai daartoe behoort. Als het waar is dan gaat het om een van de grootste digitale inbraken tot nu toe. ChinaDan hoeft er maar 190 000 euro voor te hebben.
ChinaDan heeft zijn vangst bekend gemaakt op het kraakforum Breach Forums. Het zou gaan op 23 Tb aan gegevens, waarvoor hij een schamele tien bitcoins vraagt (nu 190 000 euro waard).
De vraag is wat die gegevens werkelijk waard zijn, want de Britse krant the Guardian moest constateren dat verschillende op internet prijsgegeven gegevens achterhaald waren. Fu-Xian Yi, werkzaam bij de universiteit van Wisconsin, zei onder de gepresenteerde gegevens informatie over zijn woondistrict in de provincie Hunan te hebben gevonden. De gegevens zouden uit heel China komen, zelfs uit een district in Tibet waar maar een paar honderdduizend mensen wonen. Yi denkt dat de diefstal ernstiger is dan de autoriteiten willen toegeven.

De diefstal werd in China druk op de sociale media besproken, maar zondagavond werd die discussie op Weibo rigoureus geblokkeerd. Dat geldt niet voor alle sociale media in China.

Bron: the Guardian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.