Anonymous steunt Oekraïne in een weboorlog tegen Poetin

Anonymous helpt OekraïneDe anonieme e-kraakgroep Anonymous, die in het verleden de Amerikaanse veiligheidsdienst en de Islamitische Staat (IS) op de korrel heeft genomen, heeft nu besloten Oekraïne steun te verlenen op het web in zijn strijd tegen Rusland. Anonymous zou het gemunt hebben op tv-stations, die in Rusland alleen nog maar oorlogspropaganda mogen verspreiden, en op weblocaties van de Russische overheid.
Oorlogen worden niet alleen meer op het slagveld gevoerd, maar ook op het wereldwijde (?) web. Rusland heeft op dat gebied een ‘grote’ naam op te houden, maar nu krijgt de ‘nazistische’ regering (volgens Poetin) in Kiev ongevraagd hulp van Anonymous. De groep zou een databank van het Russische ministerie van defensie hebben aangevallen en weblocaties van verschillende tv-stations en ook pro-Oekraïense teksten hebben verspreid.
Het was de bedoeling via massa-aanvallen webstekken onbereikbaar te maken, zoals die van propagandazender Russia Today. Het lijkt er op dat verschillende stekken van het Kremlin en het Russische ministerie later maandag nog steeds onbereikbaar waren.

Tegenaanvallen

Ook Russische e-krakers waren actief, gegeven aanvallen op het Oekraïense ministerie van defensie en de PrivatBank, de grootste commerciële bank van Oekraïne. Ook die werden door massa-aanvallen onbereikbaar gemaakt. Daarnaast waren er virusaanvallen om opgeslagen informatie op harde schijven te wissen.
Meta – de moedermaatschappij van Facebook, Twitter en Instagram – zegt pogingen vanuit Rusland om via valse profielen pro-Russische propaganda te verspreiden, te hebben verijdeld, zo schrijft de Franse krant Le Monde. Het lijkt er op dat Poetin het steeds lastiger krijgt, maar na de inval in Oekraïne lijken bij de president van Rusland alle stoppen te zijn doorgeslagen en het is ongewis hoe hij zal reageren.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.