Het schijnt weer eens mis te zijn Apple-programmatuur

ApplekrakersHeb je een telefoon of computer van Apple, dan wordt je aangeraden de boel zo snel mogelijk bij te werken. Er schijnt een probleem te zijn met WebKit waar de webrauzer Safari gebruik van maakt, waardoor je Appleproduct(en) kwetsbaar wordt (worden) voor aanvallen. Dat schijnt al gebeurt te zijn.
Het gaat dus om zowel iOS- als MacOS-toestellen. Het lek zou aanvallers de mogelijkheid bieden van afstand kwalijke code op je toestel(len) te zetten. Daarvoor moet je je wel hebben laten verleiden tot een bezoek aan verdachte webstekken (die er misschien wel heel vertrouwenwekkend uitzien).
Voor de telefoons gaat het om alle toestellen vanaf model 6s, voor de computers moet je MacOS Monterey hebben geïnstalleerd en het gaat om alle iPad-Pro-modellen naast enkele andere iPad-versies. Versie iOS wordt niet meer bijgewerkt. Met hogere versies zou je zo snel mogelijk moeten bijwerken. Waarschijnlijk is het lek al voor gerichte aanvallen misbruikt.

Derde keer

Het is al weer de derde keer in dit jaar dat het mis is met de voorheen zo veilige Appleproducten. Vorig jaar waren er twaalf ‘missers’ bij te noteren, zo heeft Google Project Zero uitgeplozen. Ook Microsoft, Google en Adobe hebben het de laatste tijd wat dit betreft zwaar te verduren.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.