Er zouden lekken in de bios van Intel-processoren zitten

Intel Atom E3900Na ontdekking van kwetsbaarheden beveelt Intel aan de bios van de computer bij te werken. Veel Intelprocessoren zouden er last van hebben, zelfs die in auto’s zoals de Tesla Model 3 zijn geïnstalleerd.
Intel stelt dat om (drie) kwetsbaarheden in vrijwel het hele gamma van Atom E3900-processoren gaat. Twee van de lekken werden ontdekt door het cyberbeveiligingsbedrijf SentinelOne. Die zouden ernstig zijn. Derden zouden via die lekken toegang kunnen krijgen tot de computer en zelfs de controle over het rekentuig kunnen overnemen.
In die twee gevallen is de bios het probleem. Als iemand erin slaagt zich toegang te verschaffen dan kan hijzij ook haarzijn bevoegdheden opkrikken. Intel laat weinig los over de technische kant van de lekken, maar vraagt zijn klanten de zaken zo snel mogelijk bij te werken.
Het probleem lijkt te zijn dat bios-en vrij zelden worden bijgewerkt en dat de lekken soms ook oudere processoren betreffen. Om de toegang tot de bios te blokkeren lijkt het zinnig een sterk wachtwoord voor je rekentuig te bedenken.
De derde kwetsbaarheid heeft betrekking op verbonden auto’s en gaat ook over het verhogen van de bevoegdheden. Derden kunnen toegang krijgen tot gevoelige informatie op de computer, maar dan moeten ze wel in de auto inbreken of fysieke toegang hebben tot de computer.

Dit lek is ontdekt door Positive Technologies. In de Tesla Model 3 gaat het, dus, om de Atom E3900-processor. Ook in dit geval is de oplossing de bios-programmatuur bij te werken, maar dat hangt van de autofabrikant af. Dit voorbeeld leert maar weer eens dat altijd verbonden altijd link is.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.