Ook Frankrijk houdt ons vanuit de ruimte in de gaten

Syracuse 4

Een plaatje van de bouwer van de satellieten (afb: Airbus)

Na eerder in oktober de Syracuse 4-satelliet te hebben gelanceerd, zijn, al het goed is, nog eens drie spionagesatellieten gelanceerd. Die maken deel uit van een militaire ‘formatie’, Ceres genaamd, die op aarde speurt naar (elektromagnetische) communicatie. Het lijkt er op dat ook Frankrijk ons in de gaten gaat houden vanuit de ruimte.
De satellieten zullen op ruim zevenduizend kilometer rond de aarde cirkelen. Voor Frankrijk lijkt het het eerste spionageproject van dien aard in de ruimte te zijn. Het is de bedoeling dat de Ceres-satellieten op zoek gaan naar elektromagnetische signalen op de aarde in zones die ontoegankelijk zijn voor sensoren op de grond. Het gaat dan om radio- en radarsignalen.
Volgens het Franse ministerie van defensie hebben de satellieten verschillende taken, niet gehinderd door vliegverboden of gesloten grenzen. Het bericht in Futura-Sciences vertelt niet of de satellieten ook in staat zijn om die signalen te vertalen in (bruikbare) informatie. Grote Broer kijkt op U neer.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.