Niks te verbergen

We worden steeds beter in de gaten gehouden

Niks te verbergen

Derden kunnen van lek in Apple Pay via Visa profiteren

Apple Pay, de betaaltoep van Apple, blijkt lek te zijn, zo ontdekten onderzoekers van de universiteiten van Birmingham en van Surrey  (VK). In combinatie met een creditkaart van Visa is het onbevoegden mogelijk daar misbruik van te maken; een digitale vorm van zakkenrollen, dus. De kwetsbaarheid maakt het mogelijk de vergrendeling van een iPhone te omzeilen en betalingen te doen via Apple Pay. Meer over dit lek zullen ze vertellen op de komende IEEE 2022-bijeenkomst gewijd aan webveiligheid. Het zou zelfs mogelijk zijn de limiet te overschrijden die de gebruiker heeft ingesteld. Alleen de combinatie Visa en Apple Pay zou dat lek vertonen, geen andere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.