Indiase premier Modi blijft sociale media kwellen

Narendra Modi, premier van India

India’s premier Narendra Modi is een steile hindoe (afb: WikiMedia Commons)

De Indiase premier Narendra Modi is via verkiezingen aan de macht gekomen maar vertoont alle trekken van een dictator. Zo heeft hij al vaker sociale media het zwijgen en/of beperkingen opgelegd als via die kanalen iets de wereld in wordt gestuurd dat hem niet zint. Nu eist de premier van Facebook, Twitter en Instagram dat ze alle berichten blokkeren waar melding wordt gemaakt van de Indiase variant (van het coronavirus). Hij is niet alleen dictatoriaal maar kennelijk ook erg kleinzielig.
Zeg niet Indiase variant maar B.1.617, is zijn ‘advies. Op de een of andere manier schijnt Modi bang te zijn dat het gebruik van de ‘verkeerde’ term het imago van hem en zijn land zal schaden. Hoe dan ook, de sociale media in India en/of hijzelf imagoschade lijden als het virus wordt gekoppeld aan zijn land. Sociale media hebben de opdracht gekregen alle berichten te blokkeren met die ‘verkeerde’ term voor een variant van het coronavirus. Die zou verantwoordelijk zijn voor een gigantische tweede golf in India en dat nadat begin dit jaar het er op leek dat India redelijk soepel door de coronacrisis was gerold.

De maatregel lijkt een beetje mosterd na de maaltijd. De aanduiding werd al in maart gebruikt, net zoals er een Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse variant was. De wereldgezondheidsorganisatie kent die gevoeligheden en zou de geografische aanduiding van een coronamutant niet gebruiken.

Bron: Le Monde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.