Clubhouse was Chinese censuur (even) te slim af

Clubhouse

Clubhouse-logo

Uiteindelijk hebben de Chinese autoriteiten het voor elkaar gekregen om het sociale netwerk Clubhouse te blokkeren, maar dat schijnt een lastig karwei te zijn geweest. China heeft in de loop der jaren een bijna ‘gegevensdichte’ Chinese Muur rond het immense land gebouwd, maar Clubhouse leek een gat gevonden te hebben…
Clubhouse gaf lucht aan de talloze Chinezen die hun hart willen luchten over allerlei dingen die in dat land niet goed gaan, maar die door harde censuurmaatregelen daartoe geen mogelijkheden hebben. Clubhouse werd in China een hit voor Chinezen die Mandarijn spreken tot ver over de grenzen. Bij Clubhouse praat je met elkaar in plaats van dat je berichtjes verstuurd.
Uiteindelijk kregen de autoriteiten het maandag voor elkaar het gat in hun Muur te dichten. In de afgelopen twintig jaar zijn bekende media als Google, Facebook en Twitter in China geblokkeerd of hebben zich gevoegd naar de censuurwensen van de Chinese overheid. Onder leiding van de president voor het leven Jinping Xi zijn steeds meer onderwerpen taboe verklaard. Xi kan wachten op de volgende die een gat in zijn Muur hakt.

Bron: New York Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.