Facebook mag binnenkort je Whatsapp-gegevens gebruiken

Logo's Youtube WhatsApp Skype op telefoonOoit is WhatsApp, net zoals Google trouwens, opgezet door een paar idealistische gasten. Die hebben hun boeltje inmiddels  minder idealistisch te gelde gemaakt en verkocht aan Facebook. Er is altijd gezegd dat Facebook geen toegang tot die gegevens zou krijgen, maar dat gaat veranderen, stelt Futura-Sciences. Ik had het idee dat dat al jaren geleden gebeurd was. Ook het Amerikaanse blad Wired stelt dat Facebook en WhatsApp een situatie formaliseren die al sedert 2016 normale praktijk is. .
Begin dit jaar kondigde WhatsApp wat veranderingen aan. Op oudere telefoons kun je die toepassing niet meer gebruiken en vanaf 8 februari gaat WhatsApp alle verzamelde gegevens van zijn gebruikers delen met Facebook. Bedenk dan dat ook Instagram tot dit boevenconcern behoort dat, net als Google weer, geld verdient met de over jou verzamelde gegevens.
Het gaat dan om je telefoonnummer, gegevens over je eventueel via WhatsApp gedane aankopen, je communicatielijnen en je IP-adres e.d. Bij Facebook zijn je gegevens simpelweg niet veilig en het is goed mogelijk dat de versleuteling van de conversaties ook het loodje zal leggen.

Je moet die nieuwe spelregels nog wel accepteren. Je kunt daar mee wachten maar op 8 februari moet je de knoop doorhakken. Ik denk dat ik WhatsApp de deur uit gooi. Voorlopig is Telegram een deugdelijk alternatief (totdat dat ook niet meer geldt).

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.